Vår Historia

INSPIRATIONSKÄLLAN

Det finns en bok av Marsha Sinetar som heter Do what you love, and the money will follow. Den boken inspirerade Paul Aldrich att göra det han älskar och inte tänka på pengarna. Paul är entreprenören som tog sin hobby att stöpa ljus och gjorde om den till en livlig och framgångsrik affärsverksamhet. Han gjorde det på det traditionella sättet genom massor av hårt arbete och initiativkraft.

 

Paul kommer ihåg tiden som tonåring på 70-talet när han tog sin mammas gamla ljusstumpar och smälte ned dem i tomma mjölkkartonger för att göra ljus. Tidigt i yrkeslivet tog han upp sin hobby att göra ljus igen. Eftersom han spenderade mycket tid på stadens bibliotek bestämde han sig för att på ett seriöst sätt undersöka komplexiteten bakom konsten att tillverka riktigt bra ljus.

 

Det tog inte lång tid innan familj och vänner kom med förslag på dofter och bad Paul att skapa ljus som de kunde ge bort i present, och njuta av själva. Ljusföretaget Village Candle föddes när Paul var på semester i Pennsylvania. Bilen var fylld med ljus till familj och vänner som de skulle besöka när Paul av en slump stannade vid en ljusbutik på vägen. Paul berättade om sin hobby och visade sina ljus. Butiken blev imponerad och ville absolut beställa ljus av honom. Det skulle visa sig bli den första order av många från dem, och från tusentals andra butiker.

 

Paul Aldrichs framgångssaga är en källa till inspiration. En liten hobby hemma i köket har blivit en framgångsrik industri med stor fabrik och tusentals kunder över hela världen.

 

”HANDMADE IN MAINE”

Detta är Village Candles stolta signum, och det betyder verkligen något. För över hundra år sedan var staten Maine hyllad för sin utmärkta hantverk och fina industrier, särskilt skeppsvarv. Stoltheten i den historien lever kvar än idag och företagen i Maine strävar efter att fortsätta detta arv och leverera produkter att vara stolta över. Som ett ljusföretag av högsta kaliber är Village Candle inget undantag.

 

Våra ljus är handgjorda under strikt kvalitetskontroll och innehåller bara det mest förfinade vaxet, högsta kvalitet på färger och de finaste doftoljorna. Vår speciella teknik för ”marmorering” ger en unik karaktär till varje ljus. Varje dag som det tillverkas ljus hos Village Candle görs det med målet att möta utmaningen och ansvaret i den stora äran att vara identifierad med Maines historia av enastående produkter. Alla våra ljus är tillverkad med gammal hederlig stolthet.

 

HEM LJUVA HEM

Trodde Paul någonsin att hans ljusverksamhet med en så blygsam start skulle växa ur inte bara en utan två fabriker? Nu har man sedan några år sitt ”hem” i en specialbygd fabrik i Wells, Maine.

 

Paul brukar skämta om när hans fru Sally sparkade ut hans ljusstöpning ur deras hus. Samtidigt ger han henne en stor eloge för all stöttning och uppmuntran genom alla år.

 

LJUS KAN FÅ DINA DRÖMMAR ATT GÅ I UPPFYLLELSE…..…..

Det är vad tolv år gamla Krystle Aldrich hördes säga till sin väninna Melissa när de besökte Krystle’s pappas ljusfabrik efter skolan. Alla som är en del av Village Candle-familjen är övertygade om detta och återkopplingen från de som köper våra ljus ger oss känslan av att även de känner så.

 

Mission och Värden

MISSION

Att vara den ledande tillverkaren inom doftindustrin genom att erbjuda produkter av premiumkvalitet som överträffar kundernas förväntningar. Vårt åtagande är att kontinuerligt förbättra våra produkter, att förbättra livskvaliteten hos våra kunder och anställda, samt att på möjliga sätt vara goda medlemmar av samhället. Genom lagarbete och samarbete, utmanar vi oss själva att leverera hållbar tillväxt och avkastning som gör att vi uppnår vår mission. Vi skall erbjuda en säker, positiv och inkluderande miljö som är en källa till passion, stolthet och inspiration.

 

KULTUR

Vår kultur visar vem vi är. Den tydliggör Village Candles mål och rättesnören. Vår framgång är baserad på våra gemensamma värderingar och engagemanget hos de kvinnor och män som bygger vårt lag för framtiden genom att utveckla ny teknologi, söka kreativa lösningar innovationer i hur vi löser uppgifter, öka värdet för våra kunder, bygga starka relationer med våra kunder samt att söka högsta möjliga resultat i allt vi gör.

 

SÄKERHET

Vår personals säkerhet och välmående är vår högsta prioritet. Var och en av oss måste vara engagerad i att skapa och upprätthålla en säker arbetsmiljö.

 

ÄRLIGHET OCH INTEGRITET

Integritet är vår ledstjärna. Vi står för allt vi säger att vi ska göra för våra kunder och vår personal. Vi möter världen med rak rygg, ärlighet och genuin affärsmässighet.

 

KUNDSERVICE

Vi söker alla vägar för att överträffa våra kunders förväntningar. Om inte vi gör det, gör någon annan det.

 

Låt lösningar starta hos dig. Kreativitet och självständigt tänkande är nyckeln till vår framgång. Ta ansvar för att hitta bättre vägar att nå högre kvalitet.

 

BALANS I LIVET

En bra balans mellan arbete, hem och fritid är en viktig fråga för alla. Vi är medvetna om att det kommer tillfällen när denna balans rubbas och vi gör vad vi kan för att hjälpa våra anställda i strävan att hitta den långsiktiga balans som krävs för att må bra.

 

POSITIV ATTITYD OCH EXCELLENS

En positiv attityd är grunden för att uppnå excellens. Excellens är en individuell attityd som definierar hur framgångsrika vi blir. Därmed är en positiv attityd och livsstil grunden för framgång.

 

KÄNN STOLTHET

Du gör skillnad. Känn stolthet i det du gör. Var och en av oss bidrar med speciella egenskaper och expertis till företaget. Dela med dig av din kunskap. Det vi gör resulterar i vem vi är.

 

FÖRETAGSMÄSSIGT SAMHÄLLSANSVAR

Engagera er. Att vara en engagerad samhällsmedborgare betyder att man ger något tillbaka.

 

BRY DIG OM ANDRA

Starka lag bygger på personliga relationer och att man genuint bryr sig om varandra. Fråga dina medarbetare hur de mår, och lyssna på vad de svarar. Tydlig kommunikation och en känsla av samhörighet är fundamentala komponenter i en konkurrensutsatt miljö. Village Candle är engagerad i vår kultur och är väl medveten om att de anställda är nyckeln till framgång.

 
Drift & produktion: Wikinggruppen
Produkter
Övrigt